Szerző Téma: Wellcraft Excel 21SL  (Megtekintve 68 alkalommal)

Nem elérhető medzs

• Újonc
  • *
    • Profil megtekintése
Wellcraft Excel 21SL
« Dátum: 2011. December 06. - 12:49:54 »

Ez a hajó volt az ami teljesen megfelelt az igényeimnek.
Ezek pedig:
21 lábas hajót kerestem. Mert a kisebbek azok már nem jók kiskabinosnak a nagyok pedig már drágábbak és nem biztos, hogy egy 23-25 lábas hajóval akarok vízi sportokat űzni (lehet, de nekem még az sok lett volna, mint hajó árban mint pedig fogyasztásban is) Szóval 21 lábas kiskabinos volt a cél vételnél.
Motor: 4,3 LX Gen+ (220Le) az ok egyszerű. a 3,0 kevés a húzogatáshoz az 5,0 pedig már szerintem feleslegesen nagy ehhez a kategóriához.
Kabin: kiskabinosnál nem egyszerű a dolog, hiszen általában csak egy bebújó kabin van ami a gyerekeimnek jó, de egy felnőttnek....... Ebben a típusban középen kiszedhetőek a párnák és a két oldalon 1-1 ülőke van bemélyítve a testbe. Ezáltal 2 felnőtt be tud ülni a kabinba. Középen beljebb van egy mobil wc elrejtve.
Fedélzet: Örültem, hogy nem a 2-2 ülés jobb és bal oldalt elrendezéssel találkoztam. A kapitány egy kb 1,5 ülést kapott. Ami gyakorlatban arra jó, hogy a gyerkőcök mellettem tudnak ülni, vagy pedig az asszony ha nincsenek ott a gyerkőcök...... Az ülés mögött találhat egy hűtő, felette kézmosó és egy gázsütő is. Ez még 21 lábas kategóriában nem szokványos. Hátsó rész a hagyományos 1-1 ülés amit fel lehet tenni napozónak.
Ponyvák: kis bimini, nagy készítés alatt.
Állapota: az eddig látott 96 évjárathoz képest teljesen jó. A test még nem volt algakezelve, a hajtás nem ütött-kopott. A motor nekem egyenlőre rejtély. Ezelőtt 3 db 96 évjáratú hajó motorját láttam. Azokon látszottak az évek. Ez elsőre ha megnézi az ember akkor olyan mintha letisztították volna és befújták volna valamivel, hogy jobb csillogjon. De ha jobban megnézi az ember akkor a gumi tömlőket, bilincseket, műanyag olajtartályokat mind mind mintha most tették volna bele. Szóval nem láttam a műanyagnál az öregedés jeleit. A blokk belsejébe sajna nem látok bele. Teljesítményben hozza az adatlapnak megfelelőt így remélem nem lesz vele gond.
Egyébként 92 üzemóra van az órában, amit én egy kicsit keveslek, de az össz állapotához viszonyítva talán elképzelhető.
Szóval kitartó keresgélés után találtam egy hajót ami megfelelt az igényeimnek és pénztárcámnak és nem volt lepusztulva. A kitartó szó alatt azt kell érteni, hogy már tavaly elkezdtem az infó gyűjtést és lett némi elképzelésem a hazai piacról, idén pedig naponta a szokásos 4-5-6 internetes oldalon keresés meg hird. újság megvétele....
« Utoljára szerkesztve: 2011. December 07. - 14:36:27 írta Sporthajozas.hu »